Seguidors

diumenge, 12 d’abril del 2020

DES DEL CONFINAMENT (2)



La pandèmia ha trencat les nostres quotidianitats. El govern (els governs) han instaurat el confinament i el “distanciament social”. I, de cop, ens hem trobat tancats a casa. Però no sé si hem fet cas al govern (els governs) o si també, de cop, hem sentit la por del que hi ha més enllà d’un metre de distància. Molt probablement serà que hem vist la mort passejant pel carrer.

Serà per por o serà per obediència, després d’unes setmanes d’aïllament, ara comencem a adornar-nos del valor de la llibertat. Certament és lògic que la irrupció d'una pandèmia suposi limitacions a la llibertat de moviment. De fet, en el cas de la Covid-19, aquestes restriccions s’han assumit amb freqüència de manera exemplar i responsable. 

Precisament per això, serà central lluitar perquè les emergències sanitàries no s'utilitzin per militaritzar la vida quotidiana, per normalitzar abusos i detencions arbitràries o per imposar sancions econòmiques desproporcionades. I per altra banda, s’haurà d’estar molt atent a altres mesures com la geolocalització digital i el control públic de dades personals. Les emergències sanitàries no haurien de justificar ingerències abusives en la intimitat i en llibertats personals que, quan es resignen, difícilment tornen a recobrar-se.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada