Seguidors

dissabte, 9 de març del 2019

TFG – EL NOU REALISME FILOSÒFIC I LES COSES EXTERNES AL SUBJECTE: RESOLT EL PROBLEMA DE COM ACCEDIM AL CONEIXEMENT?


Si us ve de gust i en teniu ganes, ja podeu accedir al meu Treball de Final de Grau (TFG) d’Humanitats. El TFG està dins de l’àmbit de Pensament i ha estat dirigit per la Doctora Montserrat Crespín Perales.    
El TFG, i la corresponent Presentació en format video, estan publicats en el Repositori institucional de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i hi podeu accedir des del següent enllaç:


            


L’objecte del treball és analitzar si el nou realisme filosòfic resolt el debat al voltant de com accedim al coneixement, de les coses externes al subjecte. La temàtica té un interès acadèmic i general, alhora que també pretén reivindicar el paper de la filosòfica. Per al desenvolupament del treball s’utilitza la metodologia qualitativa, la qual entén el món social i cultural com un món construït amb significats, i la via inductiva que està enfocada al descobriment de què és emergent en els processos socioculturals.          
Per poder desenvolupar la proposta s’estableix un marc conceptual i un marc teòric. En el marc conceptual es revisen els conceptes de metafísica, ontologia i epistemologia, presents en tot el treball, això com el de coneixement, que és el denominador comú d’aquest. Quan al marc teòric, es concreta en els trets més característics de la filosofia moderna, a través de les figures de Descartes i Kant; s’assenyalen alguns dels aspectes més significatius de la filosofia postmoderna per poder contextualitzar millor el nou realisme i, finalment, es fixa l’origen del nou realisme i els seus autors més cabdals (Meillassoux, Ferraris i Harman), alhora que es concreten els seus plantejaments principals.           
Finalment, l’argumentació del treball se sintetitza en assenyalar què té realment de novetat el nou realisme i quin és el corpus conceptual en relació amb com plantegen l’accés al coneixement; en constatar per on van els elogis i les crítiques que ha generat el nou realisme i ressaltar com considera la realitat el nou realisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada