Seguidors

dissabte, 27 de febrer del 2016

INTRODUCCIÓ

Aquest és un espai per a l'assignatura d'Escriptures Hipertextuals del Grau d'Humanitats de la UOC. Fins a primers de juny, tot seguint els plantejaments del nostre consultor, Joan Campàs, reflexionarem sobre la lectura i l'escriptura com a "...mecanismes fonamentals de construcció de la nostra pròpia subjectivitat..".

La tesi inicial és "...la nostra aprehensió del món està mediada pel llenguatge; el món és llenguatge..." (Wittgenstein ja deia: els límits del meu llenguatge són els límits del meu món. "..És, doncs, el llenguatge, el que construeix la subjectivitat...". I durant les properes setmanes ens preguntarem: "...el llenguatge oral, l'escriptura lineal i la hipertextualitat, permeten construir diferents models de subjectivitat?..".

Així, es configura l'assignatura més com un "...procés de recerca que no com un corpus de teories i conceptes a estudiar...".  "...A més de treballar les relacions entre llenguatge, pensament i subjectivitat, i d'analitzar els nous formats textuals de creació (la literatura digital i l'art hipertextual en línia), de comunicació (blog, facebook,...), de creació i distribució  de coneixement col·lectiu (Wikipedia), d'acció social (activisme en xarxa), intentarem experimentar les noves formes de llenguatge amb la creació d'un blog per part de cada estudiant...".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada